dinsdag 22 mei 2012

Frittata met groente en pimenton

Dit recept voor frittata kreeg ik van vriendin Lein. Het kan uiteraard ook heel goed met andere groentes, al was dit een heel goed begin! Het gerookte paprikapoeder kan je kopen bij Dille & Kamille of bij Oil & Vinegar. In een leuk klein blikje. Heel fijn dus.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 sjalot of ui, gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
125 gr champignons, in plakjes
1/2 courgette, in blokjes
4 eieren, geklutst
zout, peper
1 tl gerookt paprikapoeder

keukenpapier

Bereiding:
Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie en bak hierin de sjalot in een paar minuten glazig. Draai het vuur hoog en voeg de rest van de groenten toe. Bak deze op hoog vuur in een minuut of vijf gaar en een beetje bruin. Schep de groenten uit de pan en laat op keukenpapier 15 min. uitlekken. Kluts de eieren en breng op smaak met zout en peper. Doe de rest van de olie in de hapjespan en verdeel de groenten gelijkmatig over de bodem. Giet de geklutste eieren erover en bak de frittata op halfhoog vuur aan. De bovenkant is nu nog vochtig, dus moet het deksel even op de pan. Draai het vuur laag en laat de boel nog een paar minuten afgedekt garen, tot de bovenkant ook droog is. Laat de frittata op een bord glijden en strooi tot slot het paprikapoeder erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten