Uit de Delicious. van mei 2012, een recept van mijn heldin Ching-He Huang. Blijkbaar heeft zij een nieuw kookboek met snelle recepten gepubliceerd. Hoewel ik het voornemen heb voorlopig geen nieuwe kookboeken te kopen, ben ik nu wel in de verleiding gebracht. Eerst nog maar wat meer uit haar eerste boek maken. Het recept schrijft gelebonenpasta voor, maar mocht je dat niet kunnen vinden, dan volstaat zwartebonenpasta ook.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
100 gr brede eiernoedels
1 1/2 el geroosterde sesamolie
1 el arachideolie
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngehakt
200 gr gekookte grote garnalen (schoongemaakt)
150 gr minipaksoibladen
Voor de saus:
1 el gelebonenpasta
1 el lichte sojasaus
1 el Chinese rijstwijn of droge sherry
1 el maïzena
Bereiding:
Kook de noedels beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat uitlekken. Sprenkel 1 el van de geroosterde sesamolie over de noedels en hussel door elkaar.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar met 100 ml water en zet apart.
Verhit op hoog vuur een wok en voeg de arachideolie toe. Roerbak de knoflook een paar seconden en doe de peper erbij. Roerbak nog een paar seconden. Doe vervolgens de garnalen, paksoi en de saus in de wok en breng aan de kook. Schep de noedels erdoor, besprenkel met de rest van de sesamolie en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten