Ingrediënten:
3 sinaasappels
175 gr roomboter, gesmolten
175 gr suiker
3 eieren
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
75 ml Cointreau of Grand Marnier
125 gr poedersuiker
2 springvormen van 18 cm
bakpapier
Bereiding:
Bekleed 2 springvormen van 18 cm met bakpapier. Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de schil van 2 sinaasappels en doe het in een kom met de boter en de suiker. Klop dit tot het romig is. Voeg al kloppend de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop door het beslag. Voeg dan de Grand Marnier toe. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak in 25-30 min. gaar in de oven.
Rasp de schil van de derde sinaasappel en doe in een kom met 3 el sinaasappelsap en de poedersuiker. Roer goed door elkaar tot een glad geheel ontstaat. Voeg als het glazuur te dun blijft extra poedersuiker toe. Smeer het glazuur, zodra de cakes afgekoeld zijn, over elke cake en plaats deze op elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten