Van de website van Jamie Magazine. Een verrassende manier om boerenkool te eten. Eerder heb ik eens pesto van boerenkool gemaakt, eens kijken of ik het recept daarvoor nog kan vinden, dan zal ik dat ook posten. Lekker en nog gezond ook!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gr schelpjespasta
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 citroen
chilipeper uit de molen
4 Italiaanse worstjes, in stukken
200 gr gesneden boerenkool
2 el oregano
200 gr ricotta
zout, peper
30 gr pecorino (geraspt)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta al dente en doe in een ovenschaal. Verhit de olie in een wok of hapjespan, fruit de ui, knoflook, flink wat chilipeper en de geraspte schil van de citroen. Doe de stukjes worst erbij en bak in 10 min. goudbruin. Voeg de boerenkool en oregano toe, bak 2 min. mee. Meng dit door de pasta, roer de ricotta er in kleine beetjes door (anders blijft het een klont)met het sap van een halve citroen en wat zout en peper. Roer alles goed door elkaar en verdeel de pecorino erover. Bak 20 min. in de oven, de eerste 10 min. met aluminiumfolie afgedekt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten