zaterdag 14 januari 2012

Pizza met tonijn en zoete ui

Op een pizza hoeft niet per se tomatensaus en kaas. Dat blijkt uit dit recept. Een belangrijk leermoment. Het is een soort simpele variatie op de pissaladière, een Franse pizza met uien, ansjovis en olijven (waarover binnenkort meer). Probeer het, het is fantastisch! Dit recept komt uit de Allerhande van januari 2012. Het recept schreef tonijn op olie voor maar op water kan ook prima en is een stuk verantwoorder.

Voor 3-4 personen
Ingrediënten:
1 pizzabodem (van AH-huismerk)
2 blikjes tonijn
1 el olijfolie
3 zoete uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
1/2 eetlepel tijm
zout, peper, chilipeper (molentje)

bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het bakpapier op de bakplaat van de oven en spreid het pizzadeeg erover uit. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie en bak de uienringen met de knoflook kort aan. Draai het vuur laag, voeg de kruiden toe en bak de ui in 15 min. zacht. Verdeel de ui over de pizza en bak deze in 20 min. af in de oven. Als je het wat saai vindt zo kun je er nog wat kappertjes of zwarte olijven overheen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten