Uit de Allerhande van mei 2011. Een heerlijk frisse, pittige salade, ideaal voor een warme zomeravond. Aangezien ik te lui ben om een peper te snijden en ook altijd aansluitend een vinger in mijn oog por, heb ik deze vervangen door sambal. Werkt ook, scheelt een paar ogen als Meryl Streep.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
200-250 gr gamba's
2 tl sambal oelek
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el Thaise vissaus
125 gr eiernoedels
halve mango, in reepjes
1 limoen
2 tl sesamolie
1 zoete puntpaprika
1 handje gehakte korianderblaadjes (koelvers)
1 hand ongezouten pinda's, grof gehakt (hakmolen)
staafmixer met hakmolentje
Bereiding:
Maak, indien nodig, de garnalen schoon en dep ze droog. Meng de knoflook, sambal, olie en 1 el vissaus tot een gladde massa in de hakmolen. Giet dit over de garnalen en laat het geheel 1 uur marineren. Wok de garnalen vervolgens op hoog vuur 5 min. en zet opzij.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna af onder de koude kraan. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit. Klop een dressing van limoenrasp en -sap, de sesamolie en de rest van de vissaus.
Doe de noedels in een schaal en vermeng met de garnalen, mangoreepjes, paprika en koriander en schenk de dressing erover. Verdeel over 2 diepe borden en bestrooi met de gehakte pinda's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten