Voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gr kipfilet, in blokjes
zout, peper
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden / 2 tl sambal oelek
500 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 flesje woksaus Five Spice
1 pak Cinese eiermie à 250 gr
Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een wok en bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, sambal en de ui toe en bak nog eens 2 min. Voeg de sperziebonen en de woksaus toe met 100 ml water en laat 10 min. pruttelen met het deksel half op de pan, tot de boontjes gaar zijn. Haal het deksel van de pan als het te vochtig blijft.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing, verdeel over de borden en schep de Kantonese kip erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten