zaterdag 20 augustus 2011

Amerikaanse hamburgers

Uit Jamie's Amerika, het hoofdstuk Pretentieloos gehakt. Omdat we allemaal weten hoe arrogant en pretentieus gehakt af en toe kan zijn. Heel irritant natuurlijk.

Voor 6 hamburgers
Ingrediënten:
12 creamcrackers
8 takjes platte peterselie
2 fikse tl dijonmosterd
500 gr rundergehakt
1 groot ei
zeezout, zwarte peper, chilipeper (molen)
olijfolie

voor erbij:
6 hamburgerbroodjes
6 plakjes cheddar
augurkenplakjes
ketchup/mayonaise/chilisaus/bbq-saus

Bereiding:
Hak de crackers fijn, bijv. in de hakmolen of in een theedoek met een deegroller of hamer. Hak de peterselie fijn. Doe de crackers, peterselie, gehakt, mosterd ei en kruiden in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak hier zes burgers van. Leg de burgers voor het bakken nog even in de koelkast.

Verhit wat olie in een grillpan. leg de burgers in de pan en druk ze nog even plat met een spatel. Bak de burgers een minuut of 3/4 aan elke kant.

Snij de broodjes open en grill ze even kort in de pan. Besmeer beide kanten met saus en leg op de onderkant een plak cheddar. Leg hier de warme hamburger op en daar bovenop de stukjes augurk. Bovenkant erop en klaar. Serveer met salade en ovenpatat.

3 opmerkingen:

  1. sorry - hier moet ik toch ook nog even op reageren.
    Er is maar 1 kant-en-klare hamburger die ik nog eet. De Whopper. Niemand houdt me tegen bij een BK.

    Maar voor de rest: alleen maar zelfgemaakte hamburgers. Colmans mustard powder is ook een oplossing (ook lekker in de gehaktbal).

    Deze ziet er heerlijk uit - gaan we ook proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whopper extra kaas. Kan je me midden in de nacht voor wakker maken. Verder draai ik inderdaad liever m'n eigen caloriebommetjes.

    Nu dus op zoek naar mustard powder, dank voor de tip. Gehakte ui erdoor is ook heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als je de colman's niet kunt vinden, laat even weten, ik kan 'm bij de australisch/engelse toko halen voor je!

    BeantwoordenVerwijderen