zaterdag 27 augustus 2011

Snelle taartjes met rode vruchtjes

Vriendin M verzorgde vanavond het nagerecht en ze had niet veel tijd voor de voorbereiding gehad. Geen probleem, snel en simpel is vaak minstens zo geslaagd als iets ingewikkelds. En... ze had zelfgemaakte jam gekregen van een collega, wat is er nou fijner dan een stukje huisvlijt door je toetje? De foto is wat wazig, de flitser deed het niet.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg
3 soorten rood fruit (bramen, frambozen, bosbessen)
kersenjam

4 eenpersoons-taartvormpjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed er de taartvormpjes mee. Besmeer de bodem met wat karsenjam en verdeel hierover het fruit. Bak de taartjes 15 min. in de oven, tot het deeg goudbruin is. Bestrooi met wat poedersuiker.

2 opmerkingen:

  1. Lekker hoor, maar hoe zit het nou met die nectarines? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nectarines schijn je ook heel goed te kunnen koken, dus dat ga ik binnenkort dan maar eens doen. En dan lekker Bellini's slurpen! Doe je mee?

    BeantwoordenVerwijderen