woensdag 20 juli 2011

Nectarines met amarettinikruimels


Uit de Delicious van juni 2011. Bij gebrek aan amarettini kun je ook cantuccini of bitterkoekjes gebruiken. Maar net wat je lekker vindt. Ik kon alleen cantuccini vinden en dat pakte heel goed uit. Giet er vlak voor het opdienen wat amaretto om- en overheen.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
45 gr gekoelde boter
100 gr amarettini
2 el bloem
2 el lichtbruine basterdsuiker
4 rijpe nectarines, gehalveerd en zonder pit

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden.
Hak de koekjes in brokken en vermeng met de boter, bloem en suiker. Leg de nectarines met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Verdeel het koekjesmengsel over de nectarines. Bak de nectarines 35 min. in de oven tot de vulling goudbruin is. Laat even afkoelen. Serveer met wat amaretto en, als je nog wat extra calorietjes kan verdragen, een bolletje vanilleijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten