zondag 17 juli 2011

Gebraden kip met citroen


De recepten van deze week heb ik allemaal gemaakt toen in op vakantie in de Provence was. Want wat is er nou leuker dan lekker ontspannen koken? Lekker ontspannen koken waar de ingrediënten zo veel lekkerder zijn dan in Nederland. En veel goedkoper. Ik ben weer een paar maanden verpest door knalrode tomaten en heerlijke perziken. Het was fantastisch. Fantastisch lekker.
Uit de Delicious. van augustus 2011.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kg aardappels, vastkokend, in grove stukken
3 el citroenrasp
2 tenen knoflook, geperst
4 kippendijen
2 citroenen, in partjes
2 laurierblaadjes
250 ml droge witte wijn
takjes bladpeterselie

grote braadslee

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelen met zout zo'n 6 min. tot ze net een beetje zacht zijn.
Meng de olie, de citroenrasp en de knoflook in een kom.
Doe de kip in een braadslee met de aardappels, citroenpartjes, en de laurier. Schenk de wijn en het oliemengsel erover en bestrooi met zout en peper. Braad de boel in 45 min. gaar in de oven, tot de kip en aardappels goudbruin zijn. Bestrooi voor het serveren met de peterselie. Lekker met ratatouille (recept volgt nog).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten