woensdag 6 juli 2011
Hummus
Snel, simpel, lekker en een stuk gezonder dan kant-en-klare troep. Lekker op puntjes pita, turks brood of in plaats van mayonaise bij aardappels of vlees.
Voor 1 bakje hummus
Ingrediënten:
5 el sesamzaad
1 teen knoflook
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 gr)
1 el Griekse yoghurt
2 el olijfolie (extra vergine)
3 el citroensap
cayennepeper/chilipeper (molentje)
paprikapoeder
2 el fijngehakte peterselie
keukenmachine
Bereiding:
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan goudbruin. Doe de knoflook, sesamzaad, kikkererwten en 2-3 el van het vocht uit het blik, yoghurt en 1 el olie in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Voeg het citroensap toe en pureer nog even. Breng de hummus op smaak met zout, peper en de cayennepeper. Doe de puree in een schaaltje en besprenkel met wat olie en bestrooi met paprikapoeder. Garneer met de peterselie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten