Om nog maar even door te zeuren over hoe heerlijk het leven in Frankrijk is: op de markt koop je daar voor een euro twee grote, verse artisjokken. En nu weet ik ook hoe ik die helemaal moet schoonmaken. Mede dankzij schoonmama en de Delicious. van juni 2011.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 artisjokken
1 citroen
50 gr paneermeel
2 eieren
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1 el kappertjes
2 el platte peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
Bereiding:
Eerst gaan we de artisjok schoonmaken. Dat gaat als volgt:
1. Snij de artisjok net onder het midden van de bol horizontaal door. Je ziet nu het hooi van de artisjok.
2. Verwijder het hooi door te scheppen, wrikken en schrappen met een scherpe lepel. Dit kost wat kracht. Doe het precies, want het hooi smaakt vies.
3. Snij met een mesje alle bladeren weg van de zijkant en de bodem. Nu is de bodem helemaal vrij.
4. Smeer de bodems helemaal in met een stuk van de citroen, om verkleuring tegen te gaan.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de artisjokbodems in 15 min. beetgaar. Verwarm de oven op 180 graden. Meng het paneermeel met de eieren, kaas, kappertjes, peterselie en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de artisjokkenbodems. Zet ze op een bakplaat en bak ze in ca. 20 min. goudbruin in het midden van de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten