zondag 23 januari 2011

Simpele sateh ajam


Bij gebrek aan de juiste ingrediënten, maar met een keukenkastje vol kruiden maakte ik vandaag deze satehmarinade. Een blijvertje.

Voor 2-4 personen
Ingrediënten:
350 gr kipfilet
2,5 el ketjap manis
1 flinke teen knoflook (of 2 kleine)
2 tl sambal oelek
0,5 tl laospoeder
0,5 tl serehpoeder
1 tl djinten

satéprikkers

Bereiding:
Verwarm de oven (grillstand) op 230 graden. Roer de ketjap, sambal, laospoeder, serehpoeder en djinten door elkaar en pers de knoflook uit en voeg ook toe. Snij de kipfilet in blokjes en marineer 1 uur in de saus. Steek de kipblokjes aan de satéprikkers, ca. 3 stukjes per prikker. Bak de sateh in 15-20 min. goudbruin op het rooster in de oven. Hou goed in de gaten dat ze niet verbranden, halverwege even omdraaien. Serveer met satehsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten