Het recept is onder constructie tot ik de juiste hoeveelheid kruiden heb gevonden, het was al heel lekker maar er mogen volgende keer meer kruiden door.
Voor 4-5 personen
Ingrediënten:
300 gr (kalfs)gehakt
1 el boter
1 ui, zeer fijngesneden
1 flinke teen knoflook, geperst
een half pakje paneermeel (0,5 cup)
2 tl gedroogde dragon
flink wat chilivlokken (molentje)
gehakte platte peterselie
flinke snuf nootmuskaat
1 ei, geklutst
75 gr parmezaanse kaas, geraspt (1/4 cup)
2 el kookroom
versgemalen zout en peper
olijfolie
voor de saus:
2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 glas rode wijn
een halve winterpeen, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
spaghetti
parmezaanse kaas
Bereiding:
Verhit de boter in een braadpan en bak op een laag vuur de ui en de knoflook glazig. Laat afkoelen. Doe het gehakt in een bak, samen met ui, knoflook, paneermeel, dragon, peterselie, nootmuskaat, chilivlokken, ei, kaas, room, zout en peper naar smaak. Kneed alles goed door elkaar en vorm 18-20 ballen.
Verhit 4 el olie in een braadpan en braad hierin de gehaktballen bruin. Als de pan te klein is, bak de ballen in meerdere lichtingen, anders kan je ze niet goed draaien en gaan ze kapot. Zet de ballen vervolgens apart.
Bak in dezelfde pan de selderij en de wortel in 5-10 min. zacht. Voeg de tomaat, puree en wijn toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de gehaktballen toe en laat afgedekt 30 min. sudderen. Kook de spaghetti al dente. Serveer de gehaktballen en de saus over de spaghetti en bestrooi met parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten