zaterdag 15 oktober 2011

Cheesecake-muffins

Uit de Allerhande van oktober 2011. De hoeveelheid monchou-mengsel was veel te groot, met de helft kan je ook toe. Nu heb ik met het overblijfsel een kwarkkoek gebakken die ook heel lekker is met jam.

Voor 12 cakejes
Ingrediënten:
10 digestive-koekjes (verkade)
50 gr boter, gesmolten
150 gr frambozen
75 gr suiker, en 1 el voor de frambozenpuree
2 pakjes roomkaas à 100 gr (Mon Chou)
2 eieren

12 cakevormpjes
muffinvorm
keukenmachine
mixer

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de vormpjes over de muffinvorm. Doe de koekjes in de keukenmachine en hak fijn. Meng de kruimels met de boter en verdeel het over de vormpjes. Druk de koeklaag aan met je vingers en zet de vorm zo lang in de koelkast.
Pureer de frambozen met 2 el suiker in de keukenmachine. Klop met de mixer de suiker door de roomkaas (dit wordt een klont maar zodra de eieren erbij gaan wordt het dunner). Splits de eieren en mix de dooiers door de roomkaas. Klop de eiwitten stijf en vouw deze in het roomkaasmengsel.
Schep op elke bodem 1 el frambozenpuree en spreid deze uit. Verdeel vervolgens de roomkaas erover. Schep boven op de cakejes met een lepeltje 3 druppels frambozenpuree en draai hier krullen van met een prikkertje. Bak de cakes in 25 min. gaar en lichtbruin.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Koud serveren, bijv. met een schepje frambozenroomijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten