woensdag 26 oktober 2011

Aubergine parmigiana

Van de website van Jamie Magazine. Dat het voor 6 personen zou zijn is een leugen. Als voorgerecht misschien.
Een goed gerecht om met z'n tweeën te maken: terwijl de één de aubergine grillt, doet de ander de rest. Zo schiet het lekker op. En het is nog gezellig ook, met de huisband in de keuken.
Lekker met ciabatta en een groene salade en een glas Italiaanse rode wijn.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
blaadjes en steeltjes van 1 bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
olijolie
zout, peper
2 blikken tomatenblokjes
3 aubergines, in de lengte in plakken gesneden
2 bollen mozzarella in plakjes
40 gr parmezaanse kaas, geraspt

grote ovenschaal

Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes in wat olie in een paar minuten glazig. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en wat zout en peper toe en laat 30 min. op laag vuur sudderen.
Bestrijk de aubergineplakken met olie, zout en peper en grill aan elke kant in een paar minuten goudbruin. Verdeel de plakken over de bodem van de ovenschaal. Schep hier het tomatenmengsel over, daarna de plakjes mozzarella, dan de blaadjes basilicum en bestrooi het geheel met de parmezaanse kaas. Zet de schaal in de oven bak het in 30 min. goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten