Uit de app van Jamie Oliver, met wat aanpassingen van mezelf. Omdat ik minder van broccolistronken houd maar wel van gebakken ui en champignons. Mocht je daar nou juist niet van houden, vervang de champignons met de stam van de broccoli in blokjes en voeg die ook op hetzelfde moment toe.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
250 gr orecchiette (of iets dat daar op lijkt)
250 gr champignons, in kwarten
1 ui, gesnipperd
4 ansjovisfilets op olie
1 broccolistronk
2 teentjes knoflook, geperst
gedroogde chilipeper (molentje)
50 gr peccorino, geraspt
olijfolie
zout, peper
Bereiding:
Snij de roosjes van de broccolistronk en maak ze allemaal ongeveer even groot. Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en champignons bruin. Voeg de knoflook, ansjovis en flink wat chilipeper toe. Dek af en laat 10 min. sudderen. Breng dan ook water aan de kook en kook hierin de pasta. Voeg de laatste 5 min. ook de broccoliroosjes toe. Houd op het laatst een kopje van het kookvocht apart. Giet de pasta en broccoli af en voeg deze toe aan de andere pan. Roer goed door en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de helft van de peccorino toe. Nogmaals goed doorroeren. Als de saus wat droog is kun je wat van het kookvocht toevoegen. Verdeel de pasta over de borden en strooi er de rest van de peccorino over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten