dinsdag 17 mei 2011
Jambalaya
In New Orleans at ik afgelopen januari voor het eerst Jambalaya, een pittige variant op paella, uit de Creoolse keuken. Tijd om het zelf ook eens uit te proberen. Wederom uit de GoodFood van mei 2011. Bij de versafdeling van de AH bleken ze uitstekende gedroogde chorizo (hoe spreek je dat eigenlijk uit? Volgens sommigen als 'sjorriezoo') te verkopen. Dit recept is lekker simpel en het resultaat lekker pittig.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
2 kipfilets, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode peper/chilipeper uit de molen
2 tenen knoflook, geperst
75 gr chorizo, in plakjes
1 el cajunkruiden
250 gr rijst met lange korrel, bijv. Surinaamse rijst
400 gr tomaten (blik)
350 ml kippenbouillon
Breiding:
Verhit in een braadpan de olie en bak de kipfilet bruin en gaar. Schep de blokjes uit de pan en zet apart. Doe de ui in de pan en bak 3-4 min. tot deze zacht is. Voeg dan de peper, knoflook, chorizo en cajunkruiden toe en bak 5 min.
Voeg de kip en de rijst toe en giet de tomaten en de bouillon erbij. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur 20-25 min. sudderen tot de rijst gaar is.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
http://www.zorre.nl/index.asp?ID=11
BeantwoordenVerwijderenOnderaan de uitspraak. Maar wat je er ook van maakt, (cor-net-bief?) dit recept is heel lekker!
Dank, het is dus: Tsjorrieso. En een onsje cornet.
BeantwoordenVerwijderen