
Voor 2-4 personen
Ingrediënten:
300 gr geraspte Emmenthaler
300 gr geraspte Gruyere
3,5 dl Riesling (iets zuurs en kruidigs)
sap van een halve citroen
1 teen knoflook
1 el maizena
flinke klots kirsch
zwarte peper
nootmuskaat
1 stokbrood
komkommer, selderij, wortel, paprika, radijsjes etc.
droge witte wijn, augurkjes, zilveruitjes
caquelon (fonduepan)
rechaud
fonduevorkjes
Snij de knoflook door en smeer de caquelon ermee in. Zet de caquelon op het vuur en breng de wijn en het citroensap aan de kook. Voeg dan langzaam al roerend de geraspte kaas toe. Los de maizena op in een beetje water en voeg toe. Laat het geheel zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft. Blijf flink roeren (achtjes draaien werkt het best). Laat het niet te dik worden, dat wordt het vanzelf tijdens het eten wel. Breng op smaak met een flinke scheut kirsch, versgemalen peper en nootmuskaat.
Serveer direct met het stokbrood, de groente en een glas droge witte wijn. De zuurte van de wijn werkt mee aan het tegengaan van 'de klont'. Dat is wat je maag doet met kaasfondue. Ander zuur voedsel, zoals augurken en zilveruitjes zijn daar ook heel goed tegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten