Ik had al een heel goed recept voor lasagne, maar dit vind ik nog net iets beter. Door de extra groente en ook doordat de kaaskorst op deze manier lekkerder wordt.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 plakjes panchetta, in blokjes
1 el rozemarijn
1 zakje Italiaanse roerbakgroente (200 gr)
300 gr rundergehakt
1 glas rode wijn
1 blikje tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes/cherrytomaten
1 el oregano
zout, peper
verse lasagnebladen
half bakje ricotta
4 el parmezaanse kaas, geraspt
hapjespan, ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olie in de hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de pachetta en rozemarijn toe en bak alles goed door. Doe dan de roerbakgroente erbij en bak een minuut of vijf. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet de wijn erbij en kook een beetje in zodat de alcohol verdampt. Doe dan de tomatenpuree, tomatenblokjes en oregano erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten pruttelen en haal dan van het vuur. Schep wat saus in de ovenschaal en leg er lasagnebladen op. Doe dit drie keer, eindig met een vel lasagne. Roer de ricotta los met 2 el parmezaanze kaas en een scheutje water. Verdeel het mengsel over de bovenste laag lasagnebladen en strooi er de rest van de kaas overheen. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-40 min. goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten