Zeer losjes gebaseerd op de pissaladière die ik eerder maakte (pizza met uit en ansjovis). Net even anders. De gekaramelliseerde ui maakt het heel subtiel van smaak. Simpel en doeltreffend.
Voor 3 personen
Ingrediënten:
pizzabodem of pizzapakket (AH-huismerk)
2 el passata (of andere tomatensaus, bijv. uit het pizzapakket)
2 el olijfolie
2 zoete uien, in ringen
zout, peper
1 el verse tijm
2 blikjes tonijn op water
1 el kappertjes
1 bol buffelmozzarella
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een koekenpan en voeg de olie toe. Bak in de olie de uienringen heel langzaam glazig. Bestrooi ze onderwijl met zout, peper en halverwege met de tijm. Het bakken duurt een minuut of twintig. Dek de pan halverwege af.
Bekleed een bakblik met bakpapier en rol het pizzadeeg erover uit. Besmeer de pizzabodem dunnetjes met 2 el tomatensaus. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel in stukjes. Verdeel de tonijn over de pizzabodem. Strooi de kappertjes erover. Verdeel de uienringen erover. Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel in stukjes over de pizza. Bak de pizza in 15 min. in het midden van de oven af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten