Uit Nigella Express, maar, zoals dat altijd gaat bij Nigella, wel aangepast aan m'n eigen smaak, omdat het anders gewoon te vet en te machtig is. Altijd als ik haar recepten lees voel ik m'n zwembanden weer aangroeien en haal ik er wat ingrediënten af. Het resultaat: een iets minder onverantwoorde muffin. Voor je het weet heb je immers zelf een muffintop, hè.
Voor 12 muffins
Ingrediënten:
2 rijpe bananen
125 ml zonnebloemolie
2 eieren
250 gr bloem
100 gr suiker
1 tl bakpoeder
100 gr chocolade met butterscotch (of chocolade of butterscotch), in stukjes
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Doe papieren bakjes in de muffinvorm.
Prak de bananen. Doe de olie in een kan en klop de eieren erdoor. Doe de bloem, suiker en het bakpoeder in een beslagkom en klop er het eiermengsel door. Roer er vervolgens de geprakte bananen door. Spatel de stukjes chocola door het beslag en verdeel het over de muffinvormpjes. Bak de muffins in 20 min. goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten