Van koken met Karin, een recept uit Trouw zonder pakjes of zakjes. Ik kende de variant uit het pakje niet, maar zonder pakje is 'ie in ieder geval heel goed. Lekker fris en ook nog gezond, want met zalm: omega3!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
350 gr zalm (moot zonder vel)
250 gr penne
300 gr prei, in ringen
1 ui, gesnipperd
250 gr kerstomaatjes
50 gr geraspte oude kaas, plus extra om mee te bestrooien
125 ml crème fraîche
1 el mosterd
sap ban een halve citroen
bosje platte peterselie, fijngesneden
snuf cayennepeper
zout, peper
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta beetgaar (2 minuten korter dan op de verpakking staat) in ruim water met zout. Hou een half kopje kookvocht apart en spoel de pasta af met een beetje koud water in een vergiet. Fruit de ui in een grote hapjespan. Laat de prei meestoven met de ui tot hij zacht is (5-10 minuten). Af en toe even roeren en tussendoor de zalm in stukjes snijden en de kerstomaatjes doormidden. Klop in een kom de crème fraîche los met het halve kopje pastawater, mosterd, fijne rasp en sap van de halve citroen, bijna alle geraspte kaas, peterselie, cayennepeper, zout en peper. Roer de pasta en saus door de prei. Meng dan de zalm en kerstomaatjes erdoor. Schep alles over in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet ca. 15 min. in de oven tot de schotel een lichtbruin korstje heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten