Afkomstig van de site van Allerhande, maar dan met andere worst en ook minder. Minstens zo lekker als zuurkool met aardappels.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
5 vellen bladerdeeg
2 el Zaanse mosterd
1 (magere) rookworst
1 bakje magere spekreepjes
1 pak zuurkool, naturel
150 ml kookroom (light)
100 gr oude kaas, geraspt
3 eieren
zout, peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Snij de worst in stukjes. Vermeng de zuurkool met de worst en de spekreepjes. Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg en besmeer de bodem met de mosterd. Verdeel de zuurkool en de worst erover. Kluts de eieren door de kookroom en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Giet d
het mengsel over de zuurkool. Bak de taart in 30 min. af in het midden van de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten