In België at ik dit voorjaar mijn eerste crocque Bolognese: een tosti met ham en kaas met daar overheen een dikke laag bolognesesaus met kaas. Niet goed voor je hart, geen haute cuisine, wel echt comfort food. Het deed me denken aan het klassieke Amerikaanse broodje met gehaktsaus, de Sloppy Joe. De naam zegt het al, het is een natte en rommelige bende. Er zijn ook varianten met bonen en een gefruit uitje, maar dit vind ik persoonlijk de beste. Afkomstig van All Recipes. Lekker met een salade of een kop soep.
Voor 4 broodjes
Ingrediënten:
1 pond gehakt
1 1/2 cup ketchup
1 potje chunky salsa
2 el bruine suiker
1 el Worcestershire sauce
2 el witte azijn
2 el Dijon mosterd
1 el hot sauce (tabasco bijvoorbeeld)
4 zachte bolletjes (wit is het lekkerst)
Bereiding:
Bak het gehakt rul in een hapjespan. Giet het overtollige vet af. Roer de ketchup, salsa, bruine suiker, Worcestershire sauce, azijn, mosterd en hot sauce erdoor. Breng aan de kook en laat 20-30 min. op laag vuur sudderen. Serveer op een broodje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten