Gisteren had ik voor een etentje zabaglione gemaakt. Enige nadeel is dat je het niet van tevoren kan maken. Aan de andere kant duurt de bereiding maar een kwartier, dat is nog wel te doen, toch? Zabaglione is een heerlijke Italiaanse variant op de Franse sabayon, met als voornaamste ingrediënt marsala. Marsala, wie dat bedacht heeft verdient de nobelprijs voor gastronomie. Die bestaat inderdaad niet en dat klopt niet.
Ik heb het dessert naar eigen inzicht verbeterd met vruchtjes en amarettini. Het recept is afkomstig uit Mijn Little Italy van Laura Zavan.
Voor 6 personen
Ingrediënten:
6 eierdooiers
150 ml marsala
100 gr kristalsuiker
Voor erbij:
amarettini
bosbessen
aardbeien
Doe de dooiers, suiker en marsala in een schaal en klop het mengsel au-bain-marie boven heet water in 10 min. tot een lobbig geheel. Let op: het hete water mag niet koken. Als de zabaglione klaar is de schaal koelen in ijskoud water en lauw opdienen.
Verkruimel op de bodem van elke champagnecoupe 6 amarettini. Doe hier bovenop wat bosbessen en wat gesneden aardbeien. Giet hierop de lauwwarme zabaglione.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten