Gegrilde paprika's, dat daar nou nooit eerder iemand mee gekomen is. Ineens lijken ze overal op te duiken. Als paddestoelen. Ik vind ze heerlijk en ze zijn vrij eenvoudig te maken in de oven, grillpan of op het vuur. Daarna ontvellen en klaar ben je. Heerlijk voor door een salade of om saus van te maken. In een luie bui kun je ook gewoon een pot gegrilde paprika's op water kopen, als je saus maakt is dat prima te doen.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 grote pot gegrilde paprika's (350 gr)
200 ml kookroom
1 flinke teen knoflook
2 takken basilicum
zout, peper
Voor erbij:
pasta (fusilli), parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten
Bereiding:
Doe de paprika's, de room en de knoflook in een steelpan, breng aan de kook en laat zo'n 8 min. zachtjes sudderen. Voeg de laatste 2 min. de basilicum toe. Neem van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Serveer over pasta met een paar blaadjes basilicum, een handje pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten