dinsdag 29 juni 2010

Roerbak van maïs en bosui

Een heerlijk bijgerecht, ook weer afkomstig uit De snelle Chinese keuken van Ching-He Huang. Klaar in 5 min.

Voor 2-4 personen
Ingrediënten:
3 eieren
1 tl maizena opgelost in 1 el koud water
1 el arachideolie
1 blik van 200 gr maïskorrels, uitgelekt
1 grote bosui, fijngehakt
1 el lichte sojasaus
zeezout en witte peper
scheutje geroosterde-sesamolie

Bereiding:
Klop de eieren los en roer de opgeloste maizena erdoor.
Verhit de wok op hoog vuur en doe de arachideolie erin. Voeg als de olie goed heet is de maïs toe en roerbak een paar seconden. Giet het eiermengsel erbij en laat het 1-2 min. stollen, roer vervolgens het eieremengsel los met een houten spatel. Voeg de bosui toe en breng het geheel op smaak met sojasaus, zout, peper en een scheut sesamolie. Dien direct op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten