woensdag 30 juni 2010

Pappardelle met asperges

Sinds ik een iPhone heb, een paar maanden nu, heb ik ook een aantal geweldige kookapplicaties erop gezet. Het voordeel van deze apps is dat je altijd een kookboek bij je hebt, je kunt er een boodschappenlijst in aanmaken en die gebruik je dan weer in de supermarkt. Een van de apps is het kookboek van Jamie Oliver, 20 minute meals, de titel zegt het al: snelle en simpele gerechten. Omdat ik nog wat van de ingrediënten in huis had maakte ik vandaag Jamie's pappardelle met asperges.

Voor 2 à 3 personen
Ingrediënten:
250 gr verse pappardelle
1 bakje gerookte-spekblokjes
1 bosje groene asperges
100 ml crème fraîche
30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
zeezout en zwarte peper

Bereiding:
Verwarm twee diepe borden (bijv. op 80 graden in de oven). Verwijder de harde onderkanten van de asperges en snijd de asperges in stukken van 3 cm. Hou de toppen heel. Bak in een wok de spekblokjes goudbruin en zet apart. Kook de pappardelle met wat zeezout en voeg de laatste minuut de aspergestukken toe. Hou een beetje van het kookvocht apart. Roer de crème fraîche door de pan met spekblokjes en voeg daarna de pappardelle en de asperges toe. Roer goed door elkaar en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met de versgemalen zwarte peper. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten