Een combinatie van twee recepten uit de Allerhande van september 2012.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 g rigatoni
40 gr Parmezaanse kaas
100 gr amandelen
2 tenen knoflook, gepeld
chilipeper (molentje)
2 flinke bossen verse
basilicum
1,5 pakje pancetta
450 g cherrytomaten
olijfolie extra vierge, 2 scheuten
Keukenmachine
Bereiding:
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de
kaas met de amandelen, knoflook en peper in de keukenmachine
en hak ze fijn. Doe er met draaiende motor 1 1/2 bosje basilicum en 2/3 van de tomaten bij. Hak alles tot een fijn prutje en schenk
er dan 2 scheuten extra vierge olijfolie bij. Proef even, breng het
mengsel eventueel op smaak met zout en peper en zet het aan de kant.
Snijd de resterende tomaten doormidden of in kwarten en zet ze ook even
aan de kant. Houd 4 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 min.
op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel en de helft van het
basilicum toe. Draai het vuur laag. 3. Verhit in een andere koekenpan de
rest van de olie en bak de 4 achtergehouden plakjes pancetta in 5 min.
knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. 4. Giet de
pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en een
beetje zout (de pancetta is al zout). Serveer met de kaas, plakjes
pancetta en de rest van het basilicum en tomaatjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten