Van een receptenkaartje van de AH.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gr pandanrijs
500 gr sperziebonen, gehalveerd
2 el olie
1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes (375 g)
2 uien, grof gesnipperd
1 rode
paprika, in repen
een paar el currypasta
200 ml kokosmelk
Bereiding:
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de
sperziebonen 8 min. Giet de rijst af, vang het kookwater op. Schep de
sperziebonen door de rijst. Verhit de olie in een braadpan en bak de
gehaktballetjes in 5 min. goudbruin. Voeg de uien en de paprika toe en
roerbak 3 min. Voeg de currypasta, de kokosmelk en 150 ml kookwater van de
rijst toe. Breng al omscheppend aan de kook, doe de deksel op de pan en
kook de curry op laag vuur nog 6 min. Breng de rijst op smaak met
peper en zout. Serveer de curry met de sperziebonenrijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten