donderdag 15 maart 2012
Pappardelle alla boscaiola
Uit Gino's Pasta. Uit de categorie voor voedselallergieën. In dit recept zit geen ei, vis of noten.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
250 gr ham, in blokjes
250 gr kastagnechampignons, in kwarten
scheut witte wijn
2x 400 gr tomatenblokjes (blik)
100 ml (slag)room
500 gr pappardelle
3 el platte peterselie (fijngehakt)
zout, peper
chilipeper
jong belegen kaas, geraspt
Bereiding:
Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de ui 5 min. Voeg de ham en champignons toe en bak 3 min. Schenk de wijn erbij en laat op hoog vuur de alcohol verdampen. Doe de tomatenblokjes erbij en laat 8 min. inkoken. Draai het vuur laag en giet de room erbij. Breng op smaak met zout, peper en chilipeper, roer goed door en haal van het vuur. Kook de pasta beetgaar en doe terug in de pan. Roer de saus erdoor, strooi de peterselie erbij en schep nogmaals om. Serveer de pasta met de kaas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten