Uit Italië kreeg ik van een vriendin als souvenir een zakje gedroogde paddestoelen, boleten om precies te zijn. eerder al maakte ik een pasta met gedroogde paddestoelen, nu was het tijd voor een risotto. Het fijne van gedroogde paddestoelen is dat ze zo veel smaak afgeven en het water waarin ze geweld zijn ook. Dat kan je dan weer gebruiken voor je saus of, in dit geval, om je risotto in te garen. Uit Frankrijk nam ik van de zomer een kilo gedroogde tomaten mee, die gingen er goed bij, hoewel ik denk dat zonder de tomaten de paddestoelen wel iets beter tot hun recht waren gekomen. Volgende keer eens zonder proberen. Dan vervang ik de Parmezaanse kaas denk ik ook nog met een beetje gorgonzola. En wederom een tip voor de perfecte risotto: geduld. Desnoods maak je nog een halve liter bouillon, mocht de boel niet gaar worden. Wat ik ook vaak doe, als het vocht te snel wegkookt en de rijst daardoor niet gaart: De boel tussendoor 10 min. op laag vuur in het vocht laten staan met een deksel op de pan.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 el tijm
300 gr risottorijst
1 wijnglas droge witte wijn
500 ml bouillon (paddestoelen of groente)
1 zakje gedroogde paddestoelen
6 gedroogde tomaten
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding:
Wel de paddestoelen 10 min. in heet water. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Zeef het water en houd apart. Wel de tomaten 10 min. in heet water, dep droog en snij in stukjes.
Verhit in ene pan met dikke bodem de olijfolie en fruit hierinde ui met de knoflook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten