dinsdag 28 september 2010

Spaghetti Bolognese

Bolognesesaus heb je op allerlei verschillende manieren. Meestal maak ik hem met tartaar en stukjes wortel en selderij, maar dat recept kon ik niet vinden. Precies de reden dat ik dit online receptenboek ben begonnen. Deze versie uit Jamie Oliver's Happy Days met de Naked Chef is heel anders, maar niet minder lekker. Doordat de saus nog anderhalf uur in de oven pruttelt worden de smaken heel intens. Misschien wel een nieuwe favoriet? Hoewel...

Voor 4 personen
Ingrediënten:
10 plakjes panchetta, in blokjes
1 handje verse rozemarijn, fijngehakt
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst/gesnipperd
450 gr rundergehakt
1 wijnglas rode wijn
1 tl gedroogde oregano
1 blik tomaten (400 gr)
200 gr tomatenpuree
zout, peper
400 gr spaghetti/linguine
1 handje verse basilicum, fijngehakt
parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een ovenvaste braadpan de panchetta met de rozemarijn in de olijfolie goudbruin. Voeg de uitjes en de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Doe dan het gehakt erbij en bak dit in 5 min. rul. Voeg de wijn toe en laat iets inkoken. Doe dan de oregano, tomaten en tomatenpuree erbij en breng op smaak met zout en peper. Breng de saus aan de kook, dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet anderhalf uur in de oven. Kook tegen het einde de pasta al dente en giet af.
Doe voor het serveren de basilicum door de saus. Serveer met wat parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten