vrijdag 24 september 2010

Gehaktbal van de Librije

De gehaktbal, hij is een beetje ondergewaardeerd geraakt. Veel mensen vinden hem wat burgerlijk. Hij staat ook nooit eens op de kaart van een goed restaurant, alleen in de snackbar of bij de benzinepomp, met goedkope pindasaus. Heel jammer, de Hollandse keuken heeft meer van dit soort juweeltjes. Deze remake van de Librije is geweldig, ik heb er al meermaals succes mee gehad en het recept doorgegeven. Heerlijk bij stamppot, of ouderwets met aardappels en groente. Ik betwijfel overigens of deze in het sterrenrestaurant op de kaart staat. In de Allerhande waaruit dit recept komt werd hij gemaakt voor het personeel. Misschien binnenkort toch maar eens checken en afreizen naar Zwolle. Het Den Haag van Overijssel!

Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gr rundergehakt
2 el grove mosterd
2 el ketjap manis
1 el zout
1 tl cayennepeper
80 gr paneermeel
2 eieren
1 pot vleesfond
50 gr boter

Bereiding:
Kneed alle ingrediënten, behalve boter en fond, in een bak door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed er ballen van. Zet 30 min. in de koelkast.
Smelt in een braadpan de boter en bak de gehaktballen bruin. Voeg vervolgens de vleesfond toe en laat het geheel 45 min. sudderen op een laag vuur. Serveer met wat van de jus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten