dinsdag 21 september 2010

Lasagne met geroosterde paprika

Afkomstig van zo'n AH-receptenkaartje. Groot nadeel van de Albert Heijn is dat verdorie altijd zo veel uitverkocht is, niet normaal. Als je zaterdags om 12 uur komt zijn de courgettes, verse kruiden, mozzarella en nog veel meer op. Ik heb zo vaak gehad dat ik tijdens het boodschappen doen een paar keer van avondeten moest wisselen omdat ik één of meer ingrediënten niet kon krijgen. Vermenigvuldig dit met de factor tien als iets op een receptenkaartje staat. Daar staan bepaalde producten op, ter promotie natuurlijk. Dan zou je zeggen dat die producten in die week groot ingekocht worden. Nee hoor, dus hup, met je recept door naar de Jumbo. Daar staan ze ook niet tijdens het supermarktspitsuur de vakken te vullen, zuchtend als je bij een schap moet zijn. Ja, het leven is soms heel zwaar.

Aan het recept heb ik wat dingen toegevoegd omdat het wat saai was. En er zat ook niet genoeg saus bij voor het aantal lasagnebladen. Vast zodat je kan claimen dat het lekker goedkoop per persoon is. Dan maar wat duurder, toch?

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
250 gr champignons, gesneden/gegrilde repen courgette
300 gr gehakt
1 liter passata di pomodoro
1 pot geroosterde paprika's à 465 gr
250 gr verse lasagnebladen
1 bol buffelmozzarella, in dunne plakken
tijm, zout, peper

ovenschaal van 2 liter, ingevet

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het in 3 min. rul en bruin. Voeg de champignons toe en bak ze gaar. Schenk de passata in de pan en warm door. Breng op smaak met tijm, peper en zout.

Snijd de paprika in reepjes. Schep wat gehaktsaus in de schaal, dek af met een lasagneblad, schep hier saus op en verdeel er wat reepjes paprika over. Herhaal dit tot alle bladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier paprikareepjes en mozzarella over. Bestrooi met tijm. Bak de lasagne in 25-30 min. bruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten