vrijdag 10 september 2010

Frittata met courgette, artisjok en asperge

Dit recept komt uit de Delicious. van oktober 2010. Het is lekker en gezond, maar ook een beetje saai. Hij mag wel wat pittiger. Hou je dus niet in met de kruiden, ik heb wat chiliflakes aan het recept toegevoegd. Volgende keer maak ik het met een wat pittiger kaas, gorgonzola misschien.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
4 el olijfolie (extra vierge)
1 courgette, in kleine reepjes/geraspt
1 sjalotje, fijngehakt
6 groene asperges, uiteinden verwijderd, in stukjes van ca. 5 cm.
1 teen knoflook, fijngehakt
5 losgeklopte eieren
2-3 artisjokken uit blik, uitgelekt, in reepjes
80 gr buffelmozzarella, in stukken
4 blaadjes salie en 4 grote blaadjes basilicum, in stukjes
zout, peper
chiliflakes (molentje, AH)

ovenvaste koekenpan/bakplaat

Bereiding:
Zet de grill op de hoogste stand. Verhit 2 tl olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de courgette, sjalot en asperges 2 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep de inhoud van de pan in een kom en zet apart.

Zet de pan weer op het vuur en voeg de rest van de olie toe. Doe als de pan heet is de eieren in de pan en bak 1 min. of tot het ei gaat stollen. Verdeel dan het courgettemengsel, de artisjokken en de mozzarella erover en zet de pan in de oven. Als je geen ovenvaste koekenpan hebt, leg dan het gestolde ei op een bakplaat en verdeel er vervolgens de groente en mozzarella over. Zet de pan/bakplaat 2 min. onder de grill of tot de frittata goudbruin en de mozzarella gesmolten is. Bestrooi met salie, basilicum, zout en peper en de chiliflakes en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten