zondag 19 september 2010

Marokkaanse kipstoofpot met citroen en olijven

Uit de Delicious. van oktober 2010.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
5 cm gember, geraspt
1/2 tl kurkuma
2 tenen knoflook, geperst
2 kipfilets à 150 gr
1 klein kaneelstokje
snufje saffraandraadjes
600 ml hete kippenbouillon
rasp en sap van 1 citroen
250 gr couscous
1,5 el geroosterde pijnboompitten
handje muntblaadjes, fijngehakt
handje bladpeterselie, fijngehakt
50 gr olijven
snufje ketoembar

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui toe en bak 5 min. tot deze glazig is. Voeg gember, kurkuma en de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de kip, kaneel, saffraan, bouillon, citroensap en zout en zwarte peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat zonder deksel 20 min. koken.
Neem de kipfilets uit de pan en houd warm. Draai het vuur hoog en kook de saus tot de helft in. Doe ondertussen de couscous in een kom, giet er 300 ml kokend water
over en laat 5 min. staan. Roer daarna de korrels los en roer er olijfolie, wat ketoembar en de pijnboompitten door.
Doe de kip terug in de pan met de citroenrasp, munt, peterselie en olijven. Schep door elkaar en warm goed door. Serveer de kip met de saus en de couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten