zaterdag 18 september 2010

Broccoli-fetataart

Dit recept voor hartige taart kreeg ik van Lein. Hij is zo goed omdat het geen natte kledderboel wordt en hij heeft een vrij pittige smaak door de kruiden en de kaas. In plaats van feta kun je ook gorgonzola gebruiken, maar dan moet je wel wat minder andere kruiden gebruiken.

Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
5 plakjes deeg voor hartige taart
300 gr broccoliroosjes in middelgrote stukken
250 gr kastanjechampignons, in stukken
1 ui, gesnipperd
3 eieren
125 ml kookroom
1 blok feta
zout, peper
chilivlokken
knoflookvlokken
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden (hetelucht). Bak in een hapjespan de ui en de champignons gaar. Roer in een kom de eieren, room en kruiden door elkaar. Bekleed een springvorm met het deeg. Doe vervolgens de broccoli en het champignonmengsel in de vorm. Verbrokkel de feta erover en giet het eiermengsel in de vorm. Bak de taart 45 min. in de oven. Kijk na 30 min. of de taart al donker wordt, dan afdekken met aluminiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten