donderdag 9 september 2010

Saltimbocca

Simpel en zalig. Maak dit, dat is alles wat ik over saltimbocca kan zeggen. O ja, en ga naar een goede slager, het is het waard. Lekker met pasta met marsalasaus.
De slager was het overigens niet eens met mijn bereidingswijze: hij adviseerde kalfsschnitzels met daarin de ham gerold. Maar dan kan je het vlees niet rosé bakken en wordt het naar mijn smaak te droog.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 kalfsoesters à 100 gr
2 plakken parmaham
2 salieblaadjes
2 cocktailprikkers
braadboter

Bereiding:
Leg een salieblaadje op iedere kalfsoester. Wikkel het vlees in een plakje parmaham en zet dit vast met een cocktailprikker. Doe de boter in een braadpan en zet op hoog vuur. Bak het vlees aan iedere kant 2-3 min. Serveer met een pasta, of met gebakken aardappelen en gekookte worteltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten