vrijdag 17 september 2010

Risotto alla pescatora

Veel risotto's zijn vrij zwaar doordat er veel kaas doorheen en/of overheen zit. Heel lekker, maar afwisseling is ook fijn. Deze risotto is heel fris, doordat er niet teveel ingrediënten doorheen gaan en door de citroensmaak. Het recept is afkomstig uit de Allerhande van oktober 2010.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
250 gr risottorijst
1 tablet visbouillon
100 ml droge witte wijn
1 citroen
250 gr reuzengarnalen, gekookt
2 el fijngehakte bieslook
1 el fijngehakte platte peterselie
1 el kappertjes

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg als de ui glazig wordt de risotto toe en bak 2 min. mee. Los ondertussen het bouillontablet op in 800 ml kokend water.
Voeg de wijn toe en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg dan telkens een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Zorg de hele tijd dat de risotto zacht blijft koken. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers deze uit. Zet apart.
Voeg na ca. een kwartier de garnalen aan de risotto toe en kook nog 3 min. mee. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. Neem dan de pan van het vuur en voeg de citroenrasp, de kruiden en de kappertjes toe. Breng het geheel op smaak met het citroensap en zout en peper. Direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten