donderdag 9 september 2010

Pasta met paddenstoelen-marsalasaus

Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook in kleinere hoeveelheid geschikt als bijgerecht bij Italiaans vlees en een salade. Heerlijk en het kan eigenlijk niet mislukken: er zit marsala door! Succes verzekerd. Geen idee hoe ik aan dit recept kom, volgens mij is het losjes gebaseerd op een saus voor scallopino alla marsala die ik een paar jaar geleden heb gelezen en aangepast.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
250 gr gemengde paddestoelen, in partjes
1 ui, gesnipperd
een flinke klots marsala (ca. 100 ml)
100 ml kookroom
1 el verse tijm
zout, peper
200 gr verse spaghetti

Bereiding:
Bak de ui in een hapjespan glazig en voeg de paddestoelen toe. Bak deze op een hoog vuur en voeg als ze bijna klaar zijn de marsala toe. Zet het vuur wat lager, bestrooi met de tijm en voeg vervolgens de room toe. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer met wat parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten