zondag 31 oktober 2010

Pasta con funghi

Cantharellen, smaakvol maar duur. Dat dacht ik. Niet op de Albert Cuyp, daar kocht ik ze voor €2,50 per ons. En daarom vandaag ineens dit feestmaal van spullen uit de ijskast.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 flinke sjalot, gesnipperd
100 gr cantharellen, in stukken
150 gr seizoenspaddestoelen, in stukken
flinke scheut cognac
1 el platte peterselie, fijngehakt
3 el mascarpone
zout, peper
50 gr parmezaanse kaas, fijngeraspt
200 gr verse lintpasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg dan de knoflook en de paddestoelen toe en bak op hoog vuur in enkele minuten gaar. Giet halverwege de cognac erbij en laat de alcohol verdampen. Draai het vuur laag en voeg de peterselie en de mascarpone toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct over de pasta en met de parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten