zaterdag 16 oktober 2010

Kalfsoesters met spaghetti

Afkomstig uit het tijdschrift Jamie, de receptenspecial van dit jaar. En ik maar denken dat alle issues van Jamie's tijdschriften receptenspecials waren. Maar nee hoor, alleen deze aflevering staat van begin tot eind vol met recepten die Jamie Oliver zelf graag kookt voor familie en vrienden. Lucky bastards. Dit recept is een heerlijke combinatie van vlees en pasta. Beiden zijn vrij simpel van smaak, maar dat is juist ook heel lekker.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
100 gr paneermeel
rasp van 1 citroen
40 gr parmezaanse kaas, geraspt
2 el bloem
2 eieren, geklopt
4 kalfsoesters/-schnitzels van ruim een ons
bakboter
olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 blikken tomaten van 400 gr
scheut rode wijn
halve tl suiker
bosje basilicum, fijngesneden
geraspte parmezaanse kaas
peper, zout

Bereiding:
Meng paneermeel, citroenrasp en parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Strooi de bloem op een bord, het paneermeel op een bord en de eieren op een derde bord. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Druk goed aan en zet apart in de koelkast.
Verhit in een braadpan wat olie en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten. Doe dan de tomaten in de pan met een flinke scheut rode wijn en de suiker en breng aan de kook. Laat onder af en toe roeren 45 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met de basilicum, zout en peper.
Kook de spaghetti al dente en doe bij de saus in de pan.
Verhit in een koekenpan de boter op matig vuur en voeg de schnitzels toe. Bak ze ca. 3 min. aan elke kant. Serveer met de spaghetti en parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten