woensdag 27 oktober 2010

Chinese kip met zwarte bonen

Uit Ching's snelle Chinese keuken van Ching-He Huang, een fantastisch kookboek voor iedereen die begint met Chinees koken. De meeste gerechten zijn simpel en lekker en als je er een paar hebt gemaakt heb je inmiddels ook alle ingewikkelde ingrediënten in huis. Ga hiervoor naar de toko of de Chinese supermarkt. Een geweldige site voor het vinden van de juiste winkel is Tokowijzer. Met dank aan vriendin N. In plaats van de pepers kun je ook een paar scheppen sambal oelek gebruiken, scheelt verhitte handen.

Voor 3-4 personen
Ingrediënten:
1 el arachideolie
4 tenen knoflook, geperst
1 el gemberwortel, geraspt
1 chilipeper, zonder zaadjes fijngehakt
1 rawit (kleine scherpe peper) fijngehakt
1 el gefermenteerde zwarte bonen, geplet en gewassen (of kant en klaar)
1 el gelebonenpasta
450 gr scharrelkipfilet, in plakjes
1 el rijstwijn of droge sherry
2 groene paprika's, in stukjes
2 dl groentebouillon
1 el lichte sojasaus
1 el maïzena opgelost in 2 el koud water

pandanrijst
groente (bijv. gekookte broccoli)

Bereiding:
Verhit de olie in een hete wok en voeg knoflook, gember en de pepers toe. Roerbak een paar seconden. Doe de zwarte bonen en de de gelebonenpasta erbij en roer goed door. Wok vervolgens de kipreepjes 1 min. mee en voeg als de kip gekleurd is de rijstwijn toe. Doe de paprika erbij en roerbak 1 min. Giet dan de bouillon in de pan en breng aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus en roer de maïzena erdoor. Verhit tot de saus gebonden is. Serveer met rijst en groente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten