maandag 18 oktober 2010

Spinazielasagne

Variatie op een recept uit de Allerhande van september 2010. Ik heb er wat dingen aan toegevoegd, anders werd het wat saai en te droog. Om dat laatste te voorkomen heb ik één lasagneblad niet gebruikt. Het recept is lastig voor twee personen, normaal geen probleem omdat ik wat overblijft invries, maar met spinazie kan dat niet. Door een tweede keer te verwarmen wordt de nitraat in nitriet omgezet en dat kan kankerverwekkend zijn. Dus nodig je vrienden uit of je oma of de buren. De eerste keer, niet na het opwarmen. Tenzij je irritante buren hebt.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
250 gr champignons, gesneden
600 gr verse spinazie
zout, peper
kruiden (oregano, italiaanse kruiden etc.)
1 handje geroosterde pijnboompitten
1 pak verse lasagnebladen à 250 gr
2 blikken tomatenblokjes à 400 gr
1 zakje geraspte kaas, lekker pittige

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de champignons en de knoflook toe en bak gaar. Voeg dan telkens een hand spinazie toe tot alles geslonken is en het vocht verdampt. Roer op het laatst de pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met kruiden, peper en zout.
Verdeel 4 el tomatenblokjes over de bodem van een ovenschaal en dek af met een lasagneblad. Verdeel hier wat van de spinazie over, daarover weer 4 el tomaat, een beetje kaas en dek af met een lasagneblad. Herhaal dit tot het laatste blad. Hierover een flinke laag tomatenblokjes en een laagje kaas. Bak de lasagne in 25 min. bruin in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten