zaterdag 9 oktober 2010

Pompoenkwarktaart

Ok, ik heb het niet zo op Gordon Ramsey, wat een gestoorde kerel is dat. Ik kan niet naar zijn programma's kijken en heb ook geen boeken van hem. Misschien toch maar kopen, want dit recept is wel heel goed. Hij zal natuurlijk ook wel kunnen koken maar hij staat me gewoon tegen. Ik zal proberen niet aan zijn krankzinnige geschreeuw te denken als ik zijn recepten maak. En het resultaat maakt natuurlijk veel goed...

Voor 8-10 stukken
Ingrediënten:
5 eieren
170 gr kristalsuiker
40 gr maïzena
40 gr bloem
700 gr pompoen
50 gr boter
200 gr mascarpone
125 ml crème fraîche
5 el zure room
merg van 2 vanillestokjes
poedersuiker

Bereiding:
Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en laat de pompoen met 25 gr suiker 10 min. pruttelen. Pureer het mengsel daarna en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 200 graden. Splits 3 eieren. Klop de eiwitten enigszins stijf en spatel er 70 gr suiker en de geklopte dooiers door. Zeef de bloem en de maïzena erboven en spatel er voorzichtig doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet hierover het beslag uit, zo'n 30x30 cm. (Ik vond dit teveel gedoe en heb de bodem in een springvorm gebakken en hierin laten afkoelen en de vulling erop gegoten. Je kan dan wel met de helft van het beslag toe, anders wordt de bodem wel erg dik). Bak de bodem in 7-10 min. goudgeel en verend. Leg de bodem op een rooster en laat afkoelen.
Zet de oven op 170 graden en splits 2 eieren. Bekleed een springvorm met de koek voor de bodem. Klop in een kom de mascarpone, crème fraîche en zure room door elkaar. Roer hier 50 gr suiker, de eierdooiers en het vanillemerg doorheen. Voeg dan de pompoenpuree toe en roer goed door. Klop in een andere kom de eiwitten bijna stijf en voeg tijdens het kloppen de laatste 25 gr suiker toe. Spatel dit schuim door het pompoenmengsel. Schenk de vulling in de springvorm en bak de taart in 40-45 min., tot de bovenkant vrij stevig is.
Laat de taart afkoelen en zet vervolgens met springvorm en al in de koelkast. Maak de taart voor het serveren voorzichtig met een mes los uit de vorm en bestrooi met gezeefde poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten