donderdag 28 oktober 2010

Curry met kip

Nu ik het voornemen heb geen zakjes en pakjes meer te gebruiken, heb ik vandaag voor het eerst zelf curry gemaakt. Het recept komt van het kookblog van Janneke Vreugdenhil, die het weer van Camelia Panjabi heeft. Hij is lekker kruidig maar mocht wel wat pittiger, vandaar de toevoeging van peper/sambal oelek. Het is vrij makkelijk, maar je moet geen haast hebben. De bereiding kostte me ongeveer een uur.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
4 el arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 tl sambal oelek
5 cm gemberwortel, geraspt
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
mespunt geelwortelpoeder (koenjit/kurkuma)
1/2 tl komijnpoeder (djinten)
1/2 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
2 tomaten, in kleine blokjes
verse koriander, fijngehakt

250 gr kipfilet
200 gr groente (bijv. bloemkool)
200 gr basmatirijst

Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan. Voeg de ui toe en laat 20 min. op laag vuur fruiten tot de ui goudkleurig is. Fruit de knoflook, gember en sambal 1 min. mee. Voeg dan het korianderpoeder toe en fruit 1 min. mee. Vervolgens het geelwortelpoeder, komijnpoeder, garam masala en paprikapoeder toevoegen en 30 sec. meebakken. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Doe dan de tomaten erbij en laat 5 min. stoven. Nu is de basis voor de curry klaar. Breng op smaak met zout en voeg kip en groente toe met 300 ml water. Laat op een laag vuur sudderen tot alles gaar is. Serveer met de rijst en bestrooi met wat verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten