dinsdag 19 oktober 2010

Garnalen met gember en paksoi

Heel erg lekker en ook snel. Gebaseerd op een recept uit de Allerhande van september 2010. Neem geen garnalen uit de vriezer, maar haal lekker verse van de visboer, daar zit zo veel meer smaak aan. Als ze roze kleuren zijn ze gaar, mocht je dat nog niet weten.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gr noedels
1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
3 cm gember, geraspt
3 el zonnebloemolie
1 rode ui, in ringen
1 teen knoflook, geperst
1 bakje seizoenspaddestoelen
2 el ketjap asin
3 ons grote garnalen
1 bos paksoi, in reepjes
1 limoen, in parten

Bereiding:
Kook de noedels volgens de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. Bak vervolgens de gember en peper 2 min. mee. Voeg de paddestoelen toe en bak een paar min. Voeg dan de garnalen en de ketjap toe en roerbak ze op een hoog vuur gaar. Roerbak tot slot de paksoi nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de noedels en een partje limoen.

1 opmerking:

  1. Alweer heel lekker, dank je. Ik heb wel de garnalen vervangen door gerookte kip: dat werkt ook prima :)

    BeantwoordenVerwijderen